Te weinig rust voor vluchtelingen uit Oekraïne in de Hoekstra-hal in Heerenveen en daarom worden ze voorlopig opgevangen in Twijzel

Vluchtelingen uit Oekraïne worden voortaan niet meer in Heerenveen, maar in Twijzel opgevangen. De Hoekstra-hal in Heerenveen deed sinds kort dienst als overstapplaats voor Oekraïense vluchtelingen. Zij konden daar kort op adem komen voor ze naar een andere opvanglocatie in de provincie zouden vertrekken.

Ondanks een extra paviljoentent bij de nachtopvang in Ter Apel kwam het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). ruimte tekort.

Ondanks een extra paviljoentent bij de nachtopvang in Ter Apel kwam het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). ruimte tekort. Foto: ANP

Tegelijk had de gemeente Heerenveen op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een deel van de hal ingericht voor mensen uit Ter Apel. Afgelopen vrijdag waren nog 150 extra bedden voor niet-Oekraïense vluchtelingen in de Hoekstra-hal ingericht. Het COA had daarom gevraagd omdat de situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel nijpend was geworden.

Nieuws

Meest gelezen

menu