Dit artikel is vandaag gratis

Het theatercollectief Draaijer & De Vries is op zoek naar 50 Friese LHBTQIA+'ers. Hun ervaringen worden gebruikt als basis voor een theaterstuk

Theatermaker Romke Gabe Draaijer. Foto: Heleen Haijtema

Het Theatercollectief Firma Draaijer & DeVries is op zoek naar vijftig LHBTQIA+’ers die willen praten over het uitkomen voor hun geaardheid en hun ervaringen in Fryslân.

Theatermaker Romke Gabe Draaijer hoopt door de gesprekken met Friese LHBTQIA+’ers een beter beeld te krijgen van hoe het is gesteld met met de queer-emancipatie in Fryslân. De interviews zullen tevens als basis dienen voor Pinokkio lost time , een theaterproductie die volgend jaar februari bij Tryater in Leeuwarden te zien zal zijn.

De uit Molkwerum afkomstige Draaijer is op het idee voor de productie gekomen naar aanleiding van zijn eigen ervaringen. Draaijer was 27 toen hij zelf uit de kast kwam.

,,Ik vermoed wel dat het te maken heeft met de heteronormatieve omgeving waarin ik opgroeide, en door te reflecteren daarop ontdekte ik mede dat ik een ‘verloren tijd’ heb ervaren. Een tijd waarin ik niet mezelf durfde te zijn en daardoor voor mijn gevoel een tijdlang niet ten volste heb geleefd”, aldus de theatermaker.

LHBTQIA’ers die willen meewerken kunnen zich aanmelden via firmadraaijerendevries@gmail.com.

Nieuws

menu