Tien jaar na het einde van de lobbyclub krijgen de moeders van Vroeg op stap toch hun zin met vroegere sluitingstijden in de horeca

Een groot aantal Friese cafés heeft besloten ‘s nachts eerder dicht te gaan. Een initiatief waar Hannie Gorter en Myriam Loonen uit Siegerswoude van harte mee instemmen. Zij startten 15 jaar geleden een lobby voor vroegere sluitingstijden in de horeca.

Hannie Gorter (met rode sjaal) en Myriam Loonen uit Siegerswoude pleitten vijftien jaar geleden al voor vroegere staptijden.

Hannie Gorter (met rode sjaal) en Myriam Loonen uit Siegerswoude pleitten vijftien jaar geleden al voor vroegere staptijden. Foto: Jilmer Postma

,,Geweldich”, vindt Hannie Gorter het nieuws dat cafés in Drachten, Heerenveen en een enkeling in Leeuwarden hebben besloten de tent voortaan eerder te sluiten. Door coronaregels moesten de cafés, na een tijdlang helemaal dicht te zijn geweest, zich een periode houden aan een sluitingstijd van 01.00 uur ‘s nachts. En dat beviel zo goed, dat ze de officiële sluitingstijd van 05.00 uur niet meer willen. De nieuwe tijd wordt 02.00 of 03.00 uur ‘s nachts. Door bijvoorbeeld bands eerder op de avond te boeken hopen de cafés de vroege drukte blijvend te maken.

150.000 handtekeningen

Nieuws

menu