Dit artikel is vandaag gratis

Weststellingwerf zet huisjes neer voor statushouders om plekken in het asielzoekerscentrum vrij te maken, omwonenden maken zich zorgen

Chalet op een camping. Foto: ANP

Weststellingwerf zet ongeveer twintig huisjes voor statushouders neer in Wolvega. De aanstaande bewoners hebben te horen gekregen dat ze zijn erkend als vluchteling en dat ze dus in Nederland mogen blijven. Maar door de woningnood kunnen ze de asielzoekerscentra niet verlaten en kunnen ze dus ook niet plaatsmaken voor nieuwe vluchtelingen.

De gemeente Weststellingwerf meldt donderdag twintig chalets te hebben gekocht. Het is de bedoeling dat die aan de Hoofdweg komen te staan, net buiten de bebouwde kom. Daar kunnen elektriciteit, riolering en drinkwater snel worden aangesloten.

Zorgen omwonenden

Volgens de gemeente zien de omwonenden de komst van de statushouders niet zitten. ,,Er zijn zorgen geuit over onder andere de verkeersveiligheid, de privacy en de waarde van hun huizen.”

Burgemeester André van de Nadort en wethouder Mariska Rikkers leggen huisbezoeken af aan omwonenden om hierover verder in gesprek te gaan.

Nieuws

menu