Dit artikel is vandaag gratis

Tineke Schokker aan de slag als nieuwe voorzitter van het in roerige tijden verkerende Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek

Tineke Schokker. Foto: Anke Bruin

Tineke Schokker, onder meer oud-burgemeester van Vlieland, is toegetreden tot het bestuur van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS). Ze volgt interimvoorzitter Detlef Elling op, die de honneurs waarnam sinds Wiebe Wieling vorig jaar was afgetreden na een conflict met de ledenraad over de voordracht van een nieuwe jury van de hengstenkeuring.

De ledenraad van KFPS keurde onlangs Schokker goed als nieuw bestuurslid. Ook Ella Wiersma werd geïnstalleerd in het bestuur. Het is de bedoeling dat Schokker in november de voorzittershamer overneemt van interimvoorzitter Detlef Elling.

Sinds Schokker (68) afscheid nam als burgemeester van Vlieland, woont ze weer in Eastermar. Daar fokt ze paarden. Ooit was ze manager bij het Fries Paarden Centrum in Drachten. Ze heeft politieke en bestuurlijke ervaring als CDA-Statenlid, gedeputeerde en burgemeester.

Roerige tijd

Ze treedt aan in een roerige tijd, na onder meer de cornage-affaire rond hengst Boet 516. De hengstenjury trad toen af. In de nasleep daarvan trad ook voorzitter Wiebe Wieling af. Onlangs maakte KFPS-directeur Ids Hellinga bekend na achttien jaar te stoppen.

Nieuws

menu