Dit artikel is vandaag gratis

Toch een Sinterklaasfeest in Leeuwarden op 13 november. Nieuwe organisatie volgt lijn landelijke intocht en kiest voor Roetveegpiet

Een roetveegpiet in een nieuwe outfit. Fot: ANP

Er komt toch een Sinterklaasfeest in Leeuwarden op 13 november. Amper een etmaal nadat de oude stichting aangaf ermee te stoppen, heeft een nieuwe organisatie het stokje overgenomen.

Het nieuw te vormen bestuur van de Stichting Sinterklaasintocht Leeuwarden (SSIL) wordt geleid door initiatiefnemer Dylan van Hinte en volgt de lijn van de landelijke intocht, dus met Roetveegpieten in plaats van Grijze Pieten.

Maandag maakte de oude organisatie bekend er mee te stoppen, nadat de gemeente Leeuwarden bij monde van burgemeester Sybrand Buma te kennen had gegeven dat er ‘vanwege de veiligheid in de stad geen plek meer is voor intochten waarbij demonstraties de boventoon voeren’.

Voor de Sinterklaasintocht betekende dit dat de organisatie de vorig jaar ingevoerde Grijze Piet alweer moest laten plaatsmaken voor de Roetveegpiet. De 250 aangesloten vrijwilligers wilden dit niet.

Meer lezen? Klik hier .


Nieuws

menu