Toeslagenaffaire Belastingdienst: alleen een zak geld voor de gedupeerden is niet genoeg

De tegemoetkoming die staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën deze week deed aan negenhonderd gedupeerden van de toeslagenaffaire, is niet voldoende. Dat zegt gedupeerde Mariëlle Nijland uit De Westereen, mede-oprichter van een Fries steunpunt dat inmiddels meer dan twintig toeslagouders met een eigen advocaat juridisch bijstaat.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bood haar excuses aan voor nieuwe fouten van de Belastingdienst bij de afhandeling van de toeslagenaffaire.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bood haar excuses aan voor nieuwe fouten van de Belastingdienst bij de afhandeling van de toeslagenaffaire. Foto: ANP

De staatssecretaris besloot om van zo’n negenhonderd ouders die door de toeslagaffaire in een schuldentraject zitten niet alleen de publieke schulden kwijt te schelden, maar ook alle private schulden te compenseren. Hierdoor wordt voorkomen dat de 30.000 euro compensatie voor deze gedupeerden rechtstreeks bij schuldeisers terecht komt. Dat is een goede zaak, vindt Nijland, maar volgens haar is de staatssecretaris nog een groep gedupeerden vergeten.

Nieuws

Meest gelezen