Topdrukte bij fietsenmakers in aanloop naar de Fietselfstedentocht: 'We beginnen om half zeven 's ochtends en werken tot tien uur 's avonds door'

Fietsenmakers maken deze week lange dagen om alle reparaties af te ronden, zodat iedereen die dat wil op pinkstermaandag met goed materiaal aan de Fietselfstedentocht kan beginnen. Wie nu nog voor een onderhoudsbeurt belt, is eigenlijk al te laat.

De monteurs van De Kroon hebben het druk voor de Fietselfstedentocht. Van voor naar achter: Jaimey Jorritsma, Theo Wiersma en Fred Kroontje.

De monteurs van De Kroon hebben het druk voor de Fietselfstedentocht. Van voor naar achter: Jaimey Jorritsma, Theo Wiersma en Fred Kroontje. Foto: Simon Bleeker

Hoeveel mensen zich al bij Rijwielhandel de Kroon in Bolsward hebben gemeld om hun fiets speciaal voor de Fietselfstedentocht op mankementen te laten controleren, durft eigenaar Geeske Kroontje niet te zeggen. Wel spreekt ze sinds begin vorige week van topdrukte. ,,Monteurs beginnen om half zeven ‘s ochtends en werken tot tien uur ‘s avonds door. Elfstedentochtdeelnemers krijgen tijdelijk voorrang op reguliere klanten.”