Traditionele intocht van de Sint zit er dit jaar in Fryslân niet in

Een traditionele sinterklaasintocht zit er dit jaar volgens Veiligheidsregio Fryslân niet in. Er zijn bij de veiligheidsregio geen plekken bekend waar men toch een traditionele intocht probeert te organiseren. ,,We houden vast aan de maatregelen uit de noodverordening en het is verder aan de gemeenten om te kijken wat er binnen die beperkingen nog mogelijk is”, zegt woordvoerder Erik Krikke.

De intocht in Leeuwarden in 2019. Zo zal het dit jaar niet gaan.

De intocht in Leeuwarden in 2019. Zo zal het dit jaar niet gaan. Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

Zo mogen er geen evenementen voor meer dan 250 mensen worden georganiseerd en moet er ‘geplaceerd’ worden, zodat de toeschouwers niet te dicht bij elkaar komen. De sinterklaasintocht was vorige week onderwerp van bespreking tijdens het burgemeestersoverleg bij de veiligheidsregio. ,,Iedereen worstelt hiermee, maar het is mooi om te zien hoe er naar creatieve oplossingen wordt gezocht. Zo is er een dorp waar de kinderen verzocht worden om voor het raam te staan als Sinterklaas voorbij rijdt. Zoiets kan natuurlijk alleen in een klein dorp.”

Er is een dorp waar de kinderen verzocht worden om voor het raam te staan als Sinterklaas voorbij rijdt. Zoiets kan natuurlijk alleen in een klein dorp

Nieuws

menu