Dit artikel is vandaag gratis

Training over het herkennen van kindermishandeling voor het onderwijs en de kinderopvang in Fryslân, omdat het aantal meldingen achter blijft

Een kind in de kinderopvang. Foto: ANP

Er komt een Fries scholingsaanbod over het herkennen van kindermishandeling voor medewerkers in de kinderopvang en onderwijs. Regiecentrum Bescherming en Veiligheid en kenniscentrum Spiekr gaan dit samen opzetten en hebben hiervoor vrijdag een intentieverklaring ondertekend.

Spiekr is opgezet vanuit kinderopvangorganisaties Kinderwoud en Sinne Kinderopvang. De kinderopvang en het onderwijs spelen een belangrijke rol bij het eerder herkennen en signaleren van kindermishandeling. Gemiddeld is een op de dertig kinderen het slachtoffer van mishandeling.

Meldingen

In 2021 kwamen er bij Veilig Thuis Friesland (onderdeel van Regiecentrum) in totaal 3693 adviesvragen binnen van professionals, waarvan 46 van de kinderopvang en 224 keer door het basisonderwijs. Van de in totaal 3912 meldingen waren er zeven meldingen van de kinderopvang en tachtig meldingen van het basisonderwijs.

De eerste driehonderd medewerkers hebben zich al aangemeld voor de bijscholing.

Nieuws

menu