Dit artikel is vandaag gratis

Harlingen en Leeuwarden horen wederom bij de tien meest gastvrije bestemmingen van Nederland

De skyline van Leeuwarden. Foto: Shutterstock

Harlingen en Leeuwarden horen wederom bij de meest gastvrije bestemmingen van Nederland. Ze staan op plek 3 en 6 in een lijst van Booking.com, de internationale website waarop burgers een accommodatie voor hun vakantie of reis kunnen boeken

Dat blijkt uit een overzicht van de Traveller Review Awards, die ieder jaar worden toegekend door de populaire internationale website Booking.com waarop burgers een accommodatie voor hun vakantie of reis kunnen boeken.

Reizigers die via Booking.com boeken en ergens verblijven kunnen een review - beoordeling - achterlaten en op basis daarvan wordt jaarlijks een ranglijst samengesteld. Als het gaat om de meest gastvrije bestemmingen wordt de top 3 gevormd door Serooskerke, Middelburg en Harlingen. Leeuwarden bezet plek 6. Vorig jaar stond Harlingen overigens bovenaan, en complementeerde Leeuwarden de top-10.

Aan de kust

Opvallend is dat er veel plekken in de top 20 staan die aan zee of aan de kust liggen. Zoals Zoutelande, Cadzand, Katwijk aan Zee en Zandvoort, en dus ook Harlingen. Als het gaat om de meest gastvrije regio’s staan Drenthe, Groningen en Fryslân bovenaan.

Booking.com werd in 1996 opgericht – eerst onder de naam Bookings.nl – door Geert-Jan Bruinsma, een student van Universiteit Twente. In 220 landen kunnen nu 28 miljoen hotels, appartementen of andere accommodaties via het digitale platform worden geboekt.

Nieuws

menu