Dit artikel is vandaag gratis

Twee Friezinnen naar de finale van het Ouderen Songfestival

Finalist Trienke Hoogenberg (rechts) en Inez Timmer (links), winnaar van de 29e editie van het Ouderen Songfestival Foto: Willemijn Ploem

Joke Schilling uit IJlst en Trienke Hoogenberg uit Leeuwarden staan zondag 11 december samen met veertien anderen in de finale van het Ouderen Songfestival in DeLaMar in Amsterdam.

Beide vrouwen gooiden al eerder hoge ogen. Joke Schilling ontdekte het festival in 2015 en sleepte direct de tweede prijs in de wacht. Daarna deed ze een aantal jaren niet mee, maar deze editie wilde ze het nog eens proberen. De prefinale in Posthuis Theater Heerenveen doorstond ze glansrijk met het lied Zing dan van Jenny Arean.

Trienke Hoogenberg won ook al eens de tweede prijs, namelijk bij haar eerste deelname in 2019. Voor dit jaar heeft ze gekozen voor het lied Motherland van Natalie Merchant, maar dan wel in een Friestalige versie van Sido Martens, Memmelân genaamd. De tekst is gebaseerd op ervaringen die Hoogenberg opdeed in haar werk met vluchtelingen.

Tijdens de finale in DeLaMar worden de deelnemers begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk. Tot dat moment kan nog steeds online worden gestemd op de finalisten . Vorig jaar won Wytse Hospes uit Tersoal de publieksprijs. In de editie daarvoor won Inez Timmer uit Weidum zowel de jury- als de publieksprijs.

Nieuws

menu