Dit artikel is vandaag gratis

Twee koninklijke onderscheidingen voor zeer actieve vrijwilligers Hilbrand Geertsma (81) en Auke Hendrik Hoekstra (64) van de Drachtster Lawn Tennis Club

Een koninklijke onderscheiding Foto: ANP

Twee leden van de Drachtster Lawn Tennis Club (DLTC) kregen maandagavond een lintje uitgereikt door burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland. Hilbrand Geertsma (81) en Auke Hendrik Hoekstra (64), beiden uit Drachten, werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hilbrand Geertsma begon in 2000 zijn vrijwilligerswerk bij DLTC met archiefwerkzaamheden. Vanaf 2006 is hij verantwoordelijk voor de financiën. Naast DLTC was Geertsma van 2000 tot en met 2014 bestuurslid van de Vriendenstichting van het Drachtster Skûtsje. Sinds 2000 is hij ook actief bij Welzijnswerk Ouderen van de gemeente Smallingerland, tegenwoordig Seniorweb Drachten. Bovendien is Geertsma sinds 2016 voorzitter van het Jan Roelof Geertsma fonds, opgericht naar wens van zijn in dat jaar overleden broer. Dit fonds biedt goede doelen financiële bijstand op het gebied van Friese taal en cultuur.

Stencilen van de clubkrant

Auke Hendrik Hoekstra is sinds 1978 lid van DLTC. Hij begon als hulp bij het stencilen van de clubkrant. Sinds 2002 is hij competitieleider, waar hij vrijwel al zijn vrije tijd insteekt. In 2016 werd hij verkozen tot clubheld van de gemeente Smallingerland. Naast al het vrijwilligerswerk heeft Hoekstra een baan als assistent-teamleider bij Batavus-Heerenveen.

Nieuws

menu