Tweede zonnepark op Ameland maakt het eiland straks voor een derde zelfvoorzienend

Op Ameland zijn gisteren de eerste krabbels gezet onder de plannen voor een nieuw zonnepark op de voormalige vuilstort in de Ballumerbocht. De Amelander Energie Coöperatie (AEC) wil er samen met de gemeente Ameland en Wetterskip Fryslân een park laten bouwen. Aan het park, dat ruim drie megawattuur (MWh) moet opleveren, komt ook een accu. Daarmee kan een deel van de stroom tijdelijk opgeslagen worden.

Wethouder Piet IJnsen (links), Otto van der Galiën (Wetterskip Fryslân, rechts) en Johan Kiewiet (AEC) zetten hun handtekening onder de plannen voor een tweede zonnepark op de voormalige vuilstort in de Ballumerbocht.

Wethouder Piet IJnsen (links), Otto van der Galiën (Wetterskip Fryslân, rechts) en Johan Kiewiet (AEC) zetten hun handtekening onder de plannen voor een tweede zonnepark op de voormalige vuilstort in de Ballumerbocht. Foto: JanSpoelstra

Het gaat om het tweede grote zonnepark op het eiland. Het eerste zonnepark met 23.000 panelen werd in 2016 gebouwd naast het vliegveld in Ballum. Dit levert genoeg stroom voor alle 1500 Amelandse huishoudens en levert zo’n 20 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van het eiland.

Nieuws

menu