Dit artikel is vandaag gratis

Vanaf vandaag gaan tweeduizend nieuwe kaarten voor de theatervoorstelling 'Smokkelbern' in de verkoop

De Terugkeer van de Joodse Kinderen is een project van Stichting De Verhalen. Foto: Stichting De Verhalen

De verkoop van de resterende kaarten voor de theatervoorstelling Smokkelbern gaat vrijdag van start. Vanaf 5 april wordt de voorstelling 22 keer opgevoerd op vier locaties.

Smokkelbern maakt deel uit van het project De Terugkeer van de Joodse Kinderen, een samenwerking tussen Stichting De Verhalen, Friesch Dagblad , Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân. Eigenlijk zou de voorstelling twee jaar geleden al op de planken komen, maar de coronalockdowns staken daar herhaaldelijk een stokje voor. Met een extra bijdrage van de provincie Fryslân kunnen de voorstellingen nu alsnog doorgaan.

Mensen die al in 2020 kaartjes hadden gekocht, zijn allemaal benaderd om hun kaartje te laten omzetten naar een van de voorstellingen in Lemmer, Sneek, Leeuwarden of Amsterdam.

Het verhaal van de voorstelling gaat over het relaas van Lea Tropp, een Joods meisje dat vanuit de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Fryslân gesmokkeld werd, waar ze in Abbega ondergedoken de oorlog overleefde.

,,Toen in 2020 vier weken voor de première corona uitbrak, waren er al 2700 kaarten verkocht’’, zegt producent Gerard van der Veer. ,,De afgelopen weken hebben we deze kaarthouders als eersten in de gelegenheid gesteld gratis opnieuw plaatsen te reserveren. Het overgrote deel heeft dat inmiddels gedaan. De overige tweeduizend kaarten brengen we nu in de verkoop.’’

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.smokkelbern.nl/tickets .

Nieuws

menu