Dit artikel is vandaag gratis

Uitbreiding directie gemeente Súdwest-Fryslân, verdubbeling van het aantal bestuurders

Het nieuwe directieteam van Súdwest-Fryslân met v.l.n.r Rixt Smit, Kristiaan Strijker, Wietske Sikkes en Fenna Pols. Foto: Laura Keizer

In april starten drie nieuwe directeuren bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Samen met algemeen directeur/ gemeentesecretaris Kristiaan Strijker vormen Wietske Sikkes, Fenna Pols en Rixt Smit dan de vierkoppige directie van de gemeente.

Met het aangekondigde vertrek van directielid Griet Heeg heeft de gemeente de positie van de directie opnieuw bekeken. Gemeentesecretaris Kristiaan Strijker zegt verheugd te zijn met de uitbreiding. ,,We staan voor grote uitdagingen rond thema’s als energie, armoede, wonen en vluchtelingen. Er komt veel op onze gemeente af en daardoor is behoefte aan verdere doorontwikkeling voor wat betreft verbinding, overzicht en sturing. Daarom is nu gekozen voor een directie bestaande uit niet twee, maar vier directeuren en een aanpassing van de organisatiestructuur.”

Fenna Pols wordt directeur Sociaal Domein, Rixt Smit, directeur Omgeving en Openbare Ruimte en Wietske Sikkes gaat aan de slag als directeur Klantcontacten, Bedrijfsvoeren en Ontwikkeling.

Nieuws

menu