Uitstel voor het herstelplan van de Prinses Margriettunnel in de A7: het onderzoek is lastiger dan gedacht, zegt minister Harbers

Het herstelplan voor de Prinses Margriettunnel in de A7 bij Sneek gaat langer duren. Het was de bedoeling dat in maart duidelijk zou zijn hoe de tunnel zou moeten worden gerepareerd, maar dat bleek niet haalbaar, schrijft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Nu moet het plan voor de zomer van dit jaar af zijn.

Medewerkers staan tussen de zandzakken in de Prinses Margriettunnel op de snelweg A7 tussen Joure en Sneek. In december kwam het asfalt in de tunnel omhoog, waardoor de weg moest worden afgesloten.

Medewerkers staan tussen de zandzakken in de Prinses Margriettunnel op de snelweg A7 tussen Joure en Sneek. In december kwam het asfalt in de tunnel omhoog, waardoor de weg moest worden afgesloten. Foto: ANP

De tunnel werd op 13 december 2022 afgesloten voor verkeer, omdat het wegdek omhoog kwam. Op 6 februari werd het aquaduct weer deels opengesteld voor wegverkeer. Er is per richting een rijstrook beschikbaar en er geldt een lagere maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Voertuigen van meer dan drie meter breed moeten wel de omleidingsroutes blijven gebruiken.