VVD en GrienLinks willen de menselijkheid terug in de politiek. Alleen zo lossen we crises op, zeggen lijsttrekkers Avine Fokkens en Charda Kuipers

Waar kunnen we nieuwe huizen bouwen? Zouden er meer bussen naar de dorpen moeten rijden? En gaan we de klimaatdoelen op tijd halen? VVD-lijsttrekker Avine Fokkens en GrienLinks-lijsttrekker Charda Kuipers gaan er over in gesprek. Wat blijkt: ze kunnen het goed met elkaar vinden. ,,We hebben natuurlijk wel wat verschillen, maar concessies doen moet je niet zien als politiek winnen of verliezen. Doe het samen.”

VVD-lijsttrekker Avine Fokkens (links) en GrienLinks-lijsttrekker Charda Kuipers.

VVD-lijsttrekker Avine Fokkens (links) en GrienLinks-lijsttrekker Charda Kuipers. Foto: Marchje Andringa

De VVD vormde de aflopen vier jaar de coalitie met de PvdA, het CDA en de FNP in Provinciale Staten. Avine Fokkens is deze periode gedeputeerde geweest, onder meer op het gebied van infrastructuur. GrienLinks zat in de oppositie, met Charda Kuipers als fractievoorzitter.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart laat het Friesch Dagblad telkens twee lijsttrekkers met elkaar in debat gaan. Vandaag deel 2: Avine Fokkens (VVD) en Charda Kuipers (GrienLinks).