De Van Maasdijkschool in Heerenveen zit na honderd jaar nog steeds in hetzelfde gebouw, maar de naam op de gevel veranderde nog wel eens

Bij obs Van Maasdijk in Heerenveen-Noord is ter ere van het eeuwfeest maandag een beeld onthuld door kinderen, burgemeester Tjeerd van der Zwan en directeur Henk Soeten. Het beeld is gemaakt door Alie Popkema en de scholieren.

Voor het honderdjarig bestaan hebben de juffen en meesters zich gekleed volgens de mode van het begin van de twintigste eeuw, met op de achtergrond het schoolgebouw.

Voor het honderdjarig bestaan hebben de juffen en meesters zich gekleed volgens de mode van het begin van de twintigste eeuw, met op de achtergrond het schoolgebouw. Foto: Niels de Vries

De locatie is de van Beyma thoe Kingmaweg, de plek waar naamgever Clément Guillaume Jean van Maasdijk als tweede Nederlandse piloot in de geschiedenis het luchtruim verkende. De school droeg in de afgelopen eeuw overigens niet altijd deze naam. ,,De namen van de directeuren werden ook wel eens gebruikt in de naam van de school, waardoor het gebouw dan niet meer de Van Maasdijkschool heette”, zegt huidig directeur Henk Soeten. ,,Zelf ben ik blij dat ze dat niet meer doen”, voegt hij er lachend aan toe.

Nieuws

menu