Van Wijnen wil meer tijd voor stadionplan SC Cambuur, Friese Poort vraagt om duidelijkheid

Bouwbedrijf Van Wijnen verwacht nog zo’n twee maanden nodig te hebben om een eventuele overname van de bouw van het nieuwe Cambuurstadion rond te krijgen. Dat laat directeur Roelof Faber weten.

Bouwbedrijf Van Wijnen verwacht nog zo’n twee maanden nodig te hebben om een eventuele overname van de bouw van het nieuwe Cambuurstadion rond te krijgen.

Bouwbedrijf Van Wijnen verwacht nog zo’n twee maanden nodig te hebben om een eventuele overname van de bouw van het nieuwe Cambuurstadion rond te krijgen. Beeld: Dijks Fotografie

Nadat Wyckerveste, de grootste aandeelhouder van de Stadionontwikkeling Cambuur (SOC), zich in november terugtrok uit het project kwam Van Wijnen in beeld als overnamekandidaat. Wyckerveste stapt uit de SOC omdat het project volgens hen financieel niet meer uit kon, de businesscase klopte niet meer.

Van Wijnen zou deze maand meer duidelijkheid bieden over een eventuele overname van de SOC, maar liet maandagavond aan de gemeente Leeuwarden weten meer tijd nodig te hebben. ,,We hebben op een rijtje gezet wat de kosten zijn en welke opbrengsten nodig zijn en zien daar wel perspectief in”, zegt Faber. ,,Maar nu moeten we nog met de betrokken partijen in overleg, de potentiële huurders, om te zien of zij ook hiermee verder willen.”

Knoop doorhakken

ROC Friese Poort, een van de grootste en belangrijkste huurders, wil graag voor 1 maart duidelijkheid. ,,We willen graag naar het stadion en denken constructief mee”, zegt bestuurder Remco Meijerink. ,,Maar we willen ook graag verder met onze huisvesting. We zitten nu in een gebouw aan de Wilaarderburen dat al vervangen had moeten worden. Het stadion is nu onze nummer één-locatie, maar op 1 maart hakken wij de knoop door. Als er dan geen haalbare vooruitzichten voor ons zijn, richten wij ons op andere projecten.”

Faber benadrukt dat de overname zorgvuldig uitgezocht moet worden. ,,We begrijpen dat zij ook verder willen en het is voor ons prioriteit om zo’n grote huurder op korte termijn binnenboord te houden, maar we moeten ook voorkomen dat we in dezelfde valkuilen als in het verleden trappen. Op basis van onze ervaring schat ik in dat het nog zo’n twee maanden kan duren. Overigens is overname van de SOC één van de mogelijkheden om het project vlot te trekken.”

De bouw zou aanvankelijk in april beginnen. Het is nog niet bekend hoeveel vertraging het project precies heeft opgelopen.