Van de alarmhamster tot een cursus droogzwemmen: het is weer 1 april. Dit waren de grappen in Fryslân

Organisaties en inwoners van Fryslân laten zich voor en tijdens 1 april weer van hun creatiefste kant zien, blijkt uit de persberichten die binnenkomen bij het Friesch Dagblad. Wist u bijvoorbeeld al dat postbedrijf FRL voortaan Postbedrijf NL heet? En in de bibliotheken in Noord-Fryslân staan de boeken voortaan op kleur in plaats van alfabet.

Jouke Spoelstra, wethouder gemeente Achtkarspelen en Maarten Been, manager zwembad De Kûpe, doen mee aan de cursus Droogzwemmen.

Jouke Spoelstra, wethouder gemeente Achtkarspelen en Maarten Been, manager zwembad De Kûpe, doen mee aan de cursus Droogzwemmen. Leeuwarden

Dagenlang zijn vrijwilligers van vijf vestigingen van Bibliotheken in Noord-Fryslân bezig om alle boeken op kleur te rangschikken. Volgens directeur Paulien Schreuder is het echter de wens van veel klanten om boeken op kleur te zoeken in plaats van op alfabet. ,,De meest gestelde vraag aan onze medewerkers is ‘ik zoek een blauw boek, het is een thriller, maar ik weet niet meer hoe het heet of wie het geschreven heeft.’ Door bij de spannende boeken nu alle blauwe boeken bij elkaar te zetten kunnen onze leden het boek dat ze zochten makkelijker vinden. En ook voor onze medewerkers is dit natuurlijk een uitkomst, het bespaart ook hun veel tijd.”

Nieuws

menu