Dit artikel is vandaag gratis

Vandalen zagen vier jonge bomen in Baard om, van de daders ontbreekt ieder spoor: 'Het is gewoon een hele rare actie'

Een van de omgezaagde jonge bomen. Foto: Dorpsbelang Baard

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag vier jonge bomen omgezaagd aan de Dekemawei in Baard. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

De bomen zijn daar vorig jaar geplant in opdracht van de provincie. ,,Als bedankje voor het gebruikmaken van dat stukje land toen ze met onze brug bezig waren”, vertelt Fredau Metselaar, bestuurslid van dorpsbelang Baard. ,,De werkzaamheden hadden namelijk behoorlijk lang geduurd.”

Metselaar werd zondagmorgen door haar buurman op de hoogte gesteld van de vernielingen tegenover haar woning. ,,Ik vraag me vooral af waarom iemand zoiets doet”, zegt ze. ,,Er speelt niks in het dorp dat dit zou kunnen verklaren. Ja, vorig jaar is bij de basisschool een stuk vensterbank eraf geslagen, maar ik zie geen verband met het vandalisme van afgelopen weekeinde.”

Aangifte

Metselaar heeft de Groencommissie van Baard inmiddels ingeseind over de omgezaagde bomen en een bericht op Facebook geplaatst. Ook is aangifte bij de politie gedaan.

Alles met als doel de daders ter verantwoording te kunnen roepen. ,,Want het is gewoon een hele rare actie”, vindt Metselaar.

Nieuws

menu