Lerarentekort? Niet bij de vacature voor onderwijspersoneel voor de vluchtelingenkinderen in de noodopvang in Leeuwarden: in een week tijd kwamen er honderd reacties

Een vacature voor personeel voor onderwijs aan de kinderen uit de noodopvang in het WTC Expo in Leeuwarden leverde in een week tijd al honderd reacties op. ,,Erg indrukwekkend”, vindt projectleider Mathilde Penning.

De Friezenhal van het WTC EXPO werd ook in 2020 omgebouwd tot tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen. Vanwege corona ging de noodopvang toen niet door. Op korte termijn komt die er nu wel.

De Friezenhal van het WTC EXPO werd ook in 2020 omgebouwd tot tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen. Vanwege corona ging de noodopvang toen niet door. Op korte termijn komt die er nu wel. Foto: Catrinus van der Veen

Een hele uitdaging. Dat zou het nog worden om voldoende onderwijspersoneel te vinden om de vluchtelingkinderen straks naar school te kunnen laten gaan, zo was de verwachting toen de vacature van Stichting Proloog en PCBO Leeuwarden werd opgesteld.

Nieuws

menu