Dit artikel is vandaag gratis

Veel bezwaar tegen badhotel Midsland aan Zee

Een impressie van het Badhotel.

Veel eilanders zijn fel gekant tegen de bouw van een nieuw badpaviljoen bij Midsland aan Zee. Dat bleek tijdens de raadsvergadering van Terschelling.

Meerdere insprekers maakten bezwaar tegen het plan van perceeleigenaar Iemke Rijf om een badhotel met restaurant te bouwen bovenop het duin waar tot in de Tweede Wereldoorlog het badpaviljoen van zijn grootvader heeft gestaan.

Secretaris Jaap Smit van Stichting Ons Schellingerland sprak zich uit tegen verdere recreatieve bebouwing aan de kust. „Wij vragen ons af wat u als raad vindt van een volstrekt onnodige aantasting van onze unieke kustlijn.” Joke Otto pleitte namens de eigenaren van zomerwoningen in Midsland aan Zee voor een lagere maximale hoogte van het hotel dan de beeldbepalende 12,5 meter. „Het badhotel zal het silhouet van het eiland echt veranderen.”

Wethouder Sietze Haringa gaf in zijn antwoord te kennen weinig armslag te hebben in het beoordelen van het bestemmingsplan. „Het bestemmingsplan borduurt voort op een situatie die al heel lang geleden bestond. Een beroep doen aan de initiatiefnemer om af te zien van de rechten die hij heeft, kun je niet hardmaken. We kunnen daarom het plan alleen marginaal beoordelen, en niet principieel, hoe graag ik dat ook zou willen.”

Nieuws

menu