Veel onzekerheid bij restauranteigenaren over de kerstdagen: mogen ze dan open of niet? 'Deze dagen vergen veel voorbereiding'

Nu restaurants om 17.00 uur hun deuren moeten sluiten, zijn veel restauranteigenaren weer aan de slag met afhaalmogelijkheden en nieuwe menu’s. Maar hoe gaat het straks tijdens het kerstdiner?

Suzanne Wijnia, Japke Dolstra, Marijke Klijnstra en Thomas Dotinga van restaurant 't Havenmantsje in Harlingen.

Suzanne Wijnia, Japke Dolstra, Marijke Klijnstra en Thomas Dotinga van restaurant 't Havenmantsje in Harlingen. Foto: Catrinus van der Veen

Normaal zit restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen altijd vol met kerst. Maar door de coronacrisis is, net als vorig jaar, alles anders dan anders. Het is nog maar de vraag of de reeds aangemelde vijftig dinergasten op eerste kerstdag, en de zeventig dinergasten op tweede kerstdag kunnen worden ontvangen.

Nieuws

Meest gelezen