Veertig jaar Herbarium Frisicum in Wolvega, de grootste privécollectie gedroogde planten van Europa: ‘Het is een dooie boel, maar het moet wel leven’

Karst Meijer noemt zijn verzameling gedroogde planten de grootste privécollectie van Europa. Misschien zelfs wel van de wereld. Deze maand vierde het Herbarium Frisicum in Wolvega het veertigjarig bestaan.

Burgemeester André van de Nadort pakt de 50.000e plant van Herbarium Frisicum in onder het toeziend oog van Karst Meijer.

Burgemeester André van de Nadort pakt de 50.000e plant van Herbarium Frisicum in onder het toeziend oog van Karst Meijer. Foto: Lenus van der Broek

Vanwege dat heuglijke feit opende het Herbarium Frisicum het eerste weekeinde van november de deuren van de voormalige dorpsschool aan de Schoolstraat voor publiek. Daar is de 66-jarige botanicus Karst Meijer, woonachtig in Havelte, in 2015 neergestreken met zijn bonte verzameling gedroogde planten. Alleen geopend op afspraak en veelal bezocht door studenten voor onderzoek. ,,Het is een dooie boel, maar het moet wel leven”, vindt Meijer.

Nieuws

menu