Op het Gezondheidsfestival in Leeuwarden klinkt een heldere boodschap: verbeter de gezondheid van de mens en je vermindert de druk op de zorg

Hoe houden we de zorg beheersbaar en zorgen we ervoor dat mensen gezonder leven? Met die vragen in gedachten kwamen maandag honderden professionals samen in De Harmonie om een transitie naar een gezondere samenleving te bespreken.

Gezondheidsfestival in De Harmonie in Leeuwarden. In de stand van De Gezonde Huiskamer doen Dano Buist, student Sport en Bewegen en docente Marrit de Jong van het Friesland College metingen.

Gezondheidsfestival in De Harmonie in Leeuwarden. In de stand van De Gezonde Huiskamer doen Dano Buist, student Sport en Bewegen en docente Marrit de Jong van het Friesland College metingen. Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen

Het moet anders in de zorg. Daar leek iedereen het wel over eens bij het Gezondheidsfestival in de Leeuwarder stadsschouwburg. Want het zorgsysteem staat onder te grote druk en zonder een brede transitie is een zorginfarct onvermijdbaar, aldus de organisatoren van het kennisfestival.

Nieuws

menu