Verdachten wilden met 'snel geld' uit hennepplantage in Feanwâlden schulden aflossen: 'Ze huurden mensen zoals ons in om opdrachten uit te voeren'

Vier mannen uit Akkrum, Leeuwarden en Dronryp moesten zich dinsdag verantwoorden bij de rechtbank in Leeuwarden voor hun betrokkenheid bij een hennepplantage in Feanwâlden, waar zo’n achthonderd planten werden geteeld. Zelf zeiden ze een zeer geringe rol te hebben, maar de officier van jusititie betwijfelde dat. ,,Ik geloof er helemaal niets van.”

Hennepplanten bij een inval in een hennepkwekerij.

Hennepplanten bij een inval in een hennepkwekerij. Foto: ANP

De zaak kwam aan het licht toen er in juni 2019 een anonieme melding kwam bij de politie. Aan een loods aan de Hellingstrjitte in Feanwâlden zouden ,,onverklaarbare” activiteiten plaatsvinden. De politie hing wildcamera’s in de struiken om beweging op het terrein te detecteren en met behulp van warmtecamera’s ontdekten ze de hennepteelt in de loods. Toen er vervolgens op 22 oktober een inval werd gedaan trof de politie vier tenten aan, waarin elk tweehonderd planten werden gekweekt. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.

Represailles

Nieuws

menu