Dit artikel is vandaag gratis

Kinderen van De Tarissing in Drogeham leren veilig fietsen op hun eigen schoolplein, na het winnen van een ANWB verkeersplein

Van links naar rechts: Sytse van der Wal (ANWB Bondsraadlid Fryslân), Mirthe (oudste leerling van de school), Sierd Vegelin (wethouder Verkeer Achtkarspelen), Lotte (jongste leerling van de school)en schooldirecteur Mirjam Visser openen het verkeersplein. Foto: ANWB

Leerlingen van CBS de Tarissing in Drogeham kunnen voortaan verkeersles krijgen op hun eigen schoolplein. De school won een ANWB verkeersplein. Vrijdag werd het plein geopend.

Het verkeersplein is door de ANWB ontwikkeld om kinderen te leren veilig aan het verkeer deel te nemen. In iedere provincie werd één schoolplein tot verkeersplein verbouwd. In totaal meldden bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor de actie aan. In Fryslân was de Tarissing de gelukkige winnaar.

Volgens Mirjam Visser, directeur van de Tarissing, staat de school in een buurt met veel landbouwverkeer. ,,Door het dorp loopt een vrij drukke weg en kinderen moeten een flink eind fietsen naar de middelbare school. Er zijn geen verkeerslichten. Deze verkeerssituaties worden in de praktijk helaas niet veel geoefend en dat is een grote zorg voor ouders en leerkrachten.”

Nieuws

menu