'Onbestuurbaar?' Verkenner Chris Stoffer en beoogde coalitiepartijen BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie aangevallen op stikstofstellingname

BBB weigert zich aan ‘2030’ te houden en verkenner Chris Stoffer heeft het rijk namens politieke partijen in Fryslân opgeroepen die stikstofwet niet te verscherpen. Dat geeft geen pas, vinden tal van partijen in de Staten.

Fractievoorzitters Friso Douwstra (CDA), Edou Hamstra (PvdA), Matthijs de Vries (ChristenUnie) en Abel Kooistra (BBB) luisteren naar het verslag van informateur Chris Stoffer. Ze vertegenwoordigen de partijen die de beoogde nieuwe coalitie in Fryslân vormen.

Fractievoorzitters Friso Douwstra (CDA), Edou Hamstra (PvdA), Matthijs de Vries (ChristenUnie) en Abel Kooistra (BBB) luisteren naar het verslag van informateur Chris Stoffer. Ze vertegenwoordigen de partijen die de beoogde nieuwe coalitie in Fryslân vormen. Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

‘Ik roep de politiek in Den Haag op een Fries bestuur niet in een onmogelijke klem te brengen door vast te houden aan eerder geformuleerde stikstofdoelen in 2030 en gedwongen onteigening’, schreef Stoffer afgelopen vrijdag in zijn eindverslag als informateur. Woensdag debatteerden de Staten over dat verslag, waarin hij aanried om met BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie te gaan formeren.