'Straks is er geen strijd meer tégen het water, maar dan strijden we óm water.' Partijen trappen de verkiezingscampagne voor Wetterskip Fryslân af

Moet het waterschap zich sober en zakelijk aan de kerntaken houden of moet het een voortrekker zijn bij klimaatadaptatie en natuurbehoud? Moeten de dijken steeds maar verhoogd worden, of moet de mens ook wel eens wijken voor het water? Er valt wel degelijk wat te kiezen bij de waterschapsverkiezingen van 15 maart.

De campagne van de verkiezingen voor Wetterskip Fryslân is maandag officieel begonnen. Kandidaten van Partij voor de Dieren en BBB ontmoeten elkaar.

De campagne van de verkiezingen voor Wetterskip Fryslân is maandag officieel begonnen. Kandidaten van Partij voor de Dieren en BBB ontmoeten elkaar. Foto: Marchje Andringa

De uitkomst van die verkiezingen bepaalt welke kant het waterbeheer opgaat. ‘Hoe zie jij de toekomst van ons water?’ is daarom het algemene motto van de campagne van de Unie van Waterschappen, de koepel van de 21 waterschappen in Nederland. Op het hoofdkantoor van Wetterskip Fryslân in Leeuwarden wordt deze maandag de campagne voor Fryslân en een deel van het Groninger Westerkwartier afgetrapt.