Geen drempels, geen versmalling, maar verschillende kleuren asfalt in Heerenveen om Leeuwarderstraatweg veiliger te maken

De Leeuwarderstraatweg aan de noordkant van Heerenveen wordt niet versmald en er komen ook geen drempels in. De gemeente Heerenveen wil de weg herinrichten om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ze wil dat echter bereiken met verschillende kleuren asfalt en hagen langs de weg.

Eerder dit jaar werd de maximumsnelheid op delen van de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen verlaagd naar zestig kilometer per uur. Binnenkort wordt de weg heringericht.

Eerder dit jaar werd de maximumsnelheid op delen van de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen verlaagd naar zestig kilometer per uur. Binnenkort wordt de weg heringericht. Foto: Simon Bleeker

Er wordt hard gereden op de weg, die volgens de gemeente lang, breed en onoverzichtelijk oogt. Het plan is om aan beide kanten van de weg een meter brede strook aan te leggen van donker asfalt, terwijl het vier meter brede middendeel van de weg licht asfalt krijgt.

Nieuws

Meest gelezen

menu