Versoepelingen van coronamaatregelen stemmen nog niet iedereen tevreden. 'Voor alles geldt, dat het nu niet uit kan'

Cafés, restaurants, bioscopen, musea en theaters mogen tot 22.00 uur open, amateursporters mogen hun competities weer oppakken en het publiek is daarbij welkom en kinderen hoeven niet meer in quarantaine. Toch is niet iedereen tevreden en zijn er zorgen.

In de Dikke van Dale op de Nieuwstad in Leeuwarden werd dinsdag met man en macht gewerkt om de zaak weer spic and span te krijgen voor de heropening. Iris van der Meer poetst de lampen, terwijl Ilona de Jong en Anniek Marissen de glazen wassen.

In de Dikke van Dale op de Nieuwstad in Leeuwarden werd dinsdag met man en macht gewerkt om de zaak weer spic and span te krijgen voor de heropening. Iris van der Meer poetst de lampen, terwijl Ilona de Jong en Anniek Marissen de glazen wassen. Foto: Marchje Andringa

Kor van der Meulen van Horeca Friesland mag tevreden zijn. De sector pleitte voor een horecastop om 20 uur en dat gasten dan tot 22 uur konden blijven zitten, maar het werd nog mooier. Gasten mogen gerust nog om 21 uur binnenstappen of 21.30. ,,Dat is nog fijner.” Maar toch loopt hij nog niet te juichen, want hij vreest de gevolgen van twee jaar coronamaatregelen onder zijn collega’s. ,,Eerst was het ‘oh jé, de onderneming’, nu is het ‘oh jé, de ondernemer’.

Personeel

Nieuws

menu