Verzetsman Liepke Scheepstra uit Lioessens, een van de leiders uit het verzet die hielp bij de bevrijding van Frits Slomp, is geëerd met een plaquette

Hij was een van de leiders van het verzet in de Tweede Wereldoorlog en hielp onder andere medeverzetsman ds. Frits Slomp uit de Koepelgevangenis in Arnhem te bevrijden. Afgelopen vrijdag werd in zijn geboorteplaats Lioessens bij de toren van de Sint Petruskerk een plaquette voor Liepke Scheepstra onthuld.

Aukje Dijkstra-Keegstra, met achter haar haar schoondochter, onthulde de plaquette. Rechts staan Eva (6) en Lotte (11) Veenstra, achterkleinkinderen van Liepke Scheepstra.  Aukje Dijkstra is de weduwe van een neef en naamgenoot van Liepke Dijkstra.

Aukje Dijkstra-Keegstra, met achter haar haar schoondochter, onthulde de plaquette. Rechts staan Eva (6) en Lotte (11) Veenstra, achterkleinkinderen van Liepke Scheepstra. Aukje Dijkstra is de weduwe van een neef en naamgenoot van Liepke Dijkstra. Foto: Joke Scheepstra

Zijn dochter Joke Scheepstra vertelde bij de onthulling wat haar vader had meegemaakt en wat hem dreef. Na een opleiding bij de marechaussee werd hij, na de Duitse inval, veldwachter in Drenthe. Zijn kritisch houding ten opzichte van de bezetter viel slecht bij zijn meerderen waarop hij ontslag nam en bij de Algemene Kunstzijde Unie in Arnhem ging werken.

Nieuws

menu