Dit artikel is vandaag gratis

Vier jaar cel voor doodschieten van oud-Cambuurspeler Jergé Hoefdraad

Foto ter illustratie. Foto: ANP

De man die is beschuldigd van het doodschieten van de 35-jarige oud-voetballer Jergé Hoefdraad is veroordeeld tot vier jaar cel. De rechtbank van Amsterdam oordeelde dat er geen sprake is van opzet, maar spreekt van ,,roekeloos handelen”.

De straf valt veel lager uit dan de eis van het openbaar ministerie: die wilde de man acht jaar achter de tralies.

Het incident vond plaats op zondag 1 augustus rond zes uur tijdens een feest aan de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. De voetballer werd neergeschoten in een volle feestzaal. Een paar dagen later bezweek hij aan zijn verwondingen. De nu veroordeelde man was toen al aangehouden in België.

Opstootje

Volgens de 36-jarige man ging het wapen per ongeluk af. Tijdens een opstootje, waarbij onverwachts aan hem getrokken werd, pakte hij het wapen naar eigen zeggen vast om te voorkomen dat het vanuit zijn broeksband op de grond zou vallen. Hij zou het semi-automatische wapen hebben bewaard voor iemand anders.

Meerdere getuigen hebben verklaard dat Hoefdraad een ruzie probeerde te sussen toen hij door zijn hoofd werd geschoten.

Cambuur

Hoefdraad speelde ruim 250 wedstrijden in het betaalde voetbal. De meeste daarvan, ruim 150, speelde hij voor Almere City FC. Hij kwam ook uit voor Telstar en Cambuur en speelde voor die laatste club acht wedstrijden in de Eredivisie.

Nieuws

menu