Vier nieuwe wandelroutes in de wijk Tinga in Sneek moeten de bewoners stimuleren om te gaan sporten en bewegen

In de wijk Tinga in Sneek komen vier wandelroutes om sporten en bewegen te stimuleren. Het college van B en W van Súdwest-Fryslân trekt er 147.200 euro voor uit.

Molenkrite, straat in de wijk Tinga van Sneek.

Molenkrite, straat in de wijk Tinga van Sneek. Foto: Wiki Commons

De wandelroutes krijgen verschillende lengtes. Twee routes gaan door de wijk zelf en zijn respectievelijk 1,5 kilometer en 3,5 kilometer lang. Daarnaast komen er twee routes in de omgeving van de wijk. Deze routes gaan via IJlst en Jutrijp en hebben een afstand van zeven en tien kilometer.

Iedere route heeft zijn eigen voorzieningen. Er worden onder meer een multifunctioneel sportveldje en sport- en bootcamptoestellen geplaatst. Daarnaast wordt de skatebaan in de wijk aangepast, zodat beginners en gevorderden gescheiden kunnen oefenen.

Start

De start van de werkzaamheden is gepland voor september. Het is de bedoeling dat de complete sport- en beweegroute in oktober wordt opgeleverd.

Naast een bijdrage van de gemeente zijn er bijdragen vanuit het Iepen Mienskipsfûns, wijkorganisatie De Spil (samen met het Old Burger Weeshuis) en vanuit Jumbo Supermarkten. De totale investering bedraagt 176.700 euro.