Vier noordelijke partijen sturen open brief aan Kamerleden over kinderhartchirurgie: 'Wij vragen nogmaals om het belang van de regio het noorden, uw regio, met daadkracht te onderstrepen'

De Partij voor het Noorden, de Fryske Nasjonale Partij, Groninger Belang en Sterk Lokaal Drenthe sturen een open brief naar Tweede Kamerleden over het verdwijnen van het kinderhartcentrum in het UMCG.

Fries Statenlid Maaike Prins (rechts) bezoekt, samen met Kamerleden Joba van den Berg en Agnes Mulder en Groninger fractievoorzitter Robert de Wit (allen CDA) het UMCG.

Fries Statenlid Maaike Prins (rechts) bezoekt, samen met Kamerleden Joba van den Berg en Agnes Mulder en Groninger fractievoorzitter Robert de Wit (allen CDA) het UMCG. Foto: FD

Deze brief is een reactie op de kabinetskeuze om kinderhartchirurgie te concentreren in Utrecht (UMC Utrecht) en Rotterdam (ErasmusMC). De schrijvers doen een klemmend beroep op de Kamerleden die afkomstig zijn uit het Noorden. ‘Een aantal van u houdt zich nog stil, te stil’, stellen de noordelijke partijen.

Nieuws

menu