Vijf Friese musea nemen collectiemedewerker aan om de inventarisatie op orde te krijgen: ‘We hopen een grote slag te slaan’

Museum Opsterlân, Museum Dokkum, Museum It Fiskershúske, Warkums Erfskip en Museum Joure hebben gezamenlijk een collectiemedewerker aangenomen.

Marieke Langhout bij een speelgoedvitrine van Warkums Erfskip. Ze heeft een spaarvarken in handen, gemaakt van typisch Workums kerfsnede-aardewerk.

Marieke Langhout bij een speelgoedvitrine van Warkums Erfskip. Ze heeft een spaarvarken in handen, gemaakt van typisch Workums kerfsnede-aardewerk. Foto: Gerrit Twijnstra

Marieke Langhout is in november begonnen met het inventariseren en registreren van de collectie van Warkums Erfskip. De andere vier musea volgen later. Dankzij subsidie van het Mondriaanfonds en hulp van Museumfederatie Fryslân konden de vijf Friese musea de handen ineenslaan. Directeur van Museum Joure, Iris Nutma, vertelt over het voordeel wat deze samenwerking met zich meebrengt: ,,De lijntjes worden op deze manier korter en zo kun je gemakkelijker samen iemand aannemen. Dat was ons alleen niet gelukt.”

Erfgoed

Nieuws

menu