Dit artikel is vandaag gratis

Viskotters, jutters en vrijwilligers gaan volgende week weer zoeken naar de vermiste Riemer: 'Onze motivatie is de moeder en de familie te helpen'

Viskotter op zee. Foto: ANP

De zoektocht naar de vermiste Riemer op de Wadden- en Noordzee gaat volgende week verder. Dan zoeken onder anderen garnalenvissers, mensen van de SAR en andere vrijwilligers naar de twaalfjarige jongen uit Sexbierum.

Dit meldt de organisatie SAR Nederland op sociale media. Riemer wordt al ruim drie maanden vermist na het fatale bootongeluk bij Terschelling op 21 oktober 2022. Daarbij kwamen vier personen om het leven, onder wie Riemers vader.

Garnalenvissers uit onder andere Zoutkamp hebben aangegeven volgende week verder te zoeken naar Riemer. Dit doen ze bij het Duitse Waddeneiland Sylke en verder op de Noordzee.

Jutters

Op Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog zijn jutters actief om (sporen van) Riemer te vinden. Het team van de SAR zoekt met drones naar de jongen. ‘De kans dat er iets wordt gevonden is heel klein, maar onze motivatie is om de moeder en familie van de kleine man te helpen! Kleine Riemer moet gevonden worden!’, meldt de organisatie.

Nieuws

menu