Dit artikel is vandaag gratis

Vliegveld Drachten moet volgens de ELP in Smallingerland plaatsmaken voor woningen

Het gemeentehuis van Smallingerland. Foto: Jilmer Postma

De Eerste Lokale Partij (ELP) ziet het liefst dat het Vliegveld Drachten plaatsmaakt voor 284 nieuwbouwwoningen. De grootste partij in de Smallingerlandse gemeenteraad vindt dat het gebied van 27 hectare aan de Knobben geen toekomst meer heeft als vliegveld.

,,Het grootste deel van de gebruikers komt van buiten de gemeente en er vinden te weinig commerciële activiteiten plaats om de kosten terug te verdienen. Het is nu alleen maar lappen, dus het wordt tijd om afscheid te nemen. Op deze manier kunnen we het terrein gebruiken, om de woningnood te verlichten”, zegt fractievoorzitter Yntze de Vries.

De toekomst van het vliegveld is al jaren een heet hangijzer in Smallingerland. Het vliegveld, dat in bezit is van de gemeente, krijgt jaarlijks 11.340 euro aan subsidie om het exploitatietekort te dekken.

Volgens de partij zouden er zo’n honderd woningen, in verschillende soorten, gebouwd kunnen worden op het terrein. De partij bood het plan dinsdag aan, aan wethouders Bert Westerink en Robin Hartogh Heys.

Nieuws

menu