Voedselbank Dantumadiel verhuist naar het gemeentehuis in Damwâld

Voedselbank Dantumadiel komt in het gemeentehuis in Damwâld. Vrijdag ondertekenden de gemeente en het bestuur van de Voedselbank de huurovereenkomst.

Wethouder Rommy Kempenaar en Alle Flootman, voorzitter van de Voedselbank, tekenen de huurovereenkomst. Links zit bestuurslid Metsje de Vries en rechts Herman de Hoop.

Wethouder Rommy Kempenaar en Alle Flootman, voorzitter van de Voedselbank, tekenen de huurovereenkomst. Links zit bestuurslid Metsje de Vries en rechts Herman de Hoop. Foto: Nanne Nicolai

Nu zit de voedselbank aan de Lytse Loane in het dorp. Wanneer de verhuizing plaatsvindt is nog niet bekend. Om de privacy van de klanten te beschermen komt de Voedselbank in de voormalige bibliotheek, een afgeschermd deel van het gemeentehuis. Klanten kunnen daar via een eigen ingang aan de Roggeblom de voedselpakketten ophalen. In december 2011 begon de Voedselbank in de Doopsgezinde kerk in Damwâld met zeven klanten. Na een verhuizing en verbouwing ging de voedseluitdeling verder aan de Lytse Loane met dertig klanten, op dit moment worden meer dan vijftig mensen bediend.

Nieuws

menu