Dit artikel is vandaag gratis

Vorstelijk bezoek voor Bolsward: koning Willem-Alexander opent op 7 september Cultuurhistorisch Centrum De Tiid

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens een bezoek aan zeilschool De Veenhoop in september 2020. Foto: Koen van Weel Koen van Weel

Koning Willem-Alexander opent op 7 september het Cultuurhistorisch Centrum De Tiid in Bolsward. Dat maakte de gemeente Súdwest-Fryslân maandag bekend.

Het Cultuurhistorisch Centrum De Tiid is gevestigd in het voormalige stadhuis in Bolsward. In De Tiid zitten onder meer drie musea, het gemeentearchief en de bibliotheek. Het stadhuis van Bolsward, een rijksmonument, verloor in 2011 zijn functie vanwege de gemeentelijke herindeling tot Súdwest-Fryslân, waar ook de voormalige gemeente Bolsward bij kwam.

Spreken met Bolswarders

De afgelopen jaren is het pand gerestaureerd. De torenspits werd tijdelijk verwijderd omdat die was aangetast door de bonte knaagkever. Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding, waarbij hij onder meer de toren, de voormalige raadszaal, en een tentoonstellingsruimte bezoekt. Na de opening zal hij met inwoners van Bolsward, bouwvakkers en subsidieverstrekkers spreken.

Nieuws

menu