Vraagtekens bij uitspraken oud-wethouder Van Gent voor enquêtecommissie Empatec

Diverse fracties in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân zetten vraagtekens bij een passage over oud-wethouder Stella van Gent in het eindrapport van de enquêtecommissie Empatec.

De enquêtecommissie Empatec van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, oktober 2021. Vanaf links: Gert Schouwstra (ChristenUnie), Angelina Kerver (GroenLinks), voorzitter Pieter de Vries (CDA), onafhankelijk raadslid Klaas Jan Semplonius en Lianne van der Wal (VVD).

De enquêtecommissie Empatec van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, oktober 2021. Vanaf links: Gert Schouwstra (ChristenUnie), Angelina Kerver (GroenLinks), voorzitter Pieter de Vries (CDA), onafhankelijk raadslid Klaas Jan Semplonius en Lianne van der Wal (VVD). Foto: Niels de Vries

Tijdens haar verhoor door de commissie zei voormalig wethouder Stella van Gent dat beleidsambtenaar Jessy Cijntje haar vertrouwen had beschaamd, onder meer door eigenstandig een eind te maken aan de 250.000 euro subsidie voor Pastiel, de zusteronderneming van Empatec die mensen begeleidt naar een reguliere baan.

Nieuws

menu