Dit artikel is vandaag gratis

Vragen over de nieuwe vaccinatiecampagne? Wacht met bellen tot er meer duidelijk is, stellen Friese huisartsen: 'We zijn al erg druk vanwege de vakantieperiode'

Het zetten van een boosterprik. Foto: ANP

Heeft u vragen over de nieuwe vaccinatiecampagne voor een prik tegen het coronavirus? Wacht dan tot er meer bekend is over hoe die precies gaat verlopen voordat u de huisarts belt. Daartoe roepen Dokterszorg Friesland, LHV-huisartsenkring Friesland en GGD Fryslân op.

De partijen vrezen dat de nieuwe vaccinatiecampagne die vrijdag door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is aangekondigd de druk op de Friese huisartsenpraktijken gaat vergroten, terwijl het daar ook nu al druk is.

,,We begrijpen dat mensen vragen hebben over de vaccinatiecampagne die waarschijnlijk in de tweede helft van september begint. Natuurlijk proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen. Maar de praktijken zijn al erg druk vanwege de vakantieperiode en door de vele vragen neemt de druk steeds meer toe”, stelt Brent Bearda Bakker, huisarts in Akkrum.

Mindere bezetting

De huisartsenpraktijken kampen volgens hem al langere tijd met grote werkdruk en door de vakantieperiode is de bezetting ook nog eens minder. ,,We willen daarom iedereen oproepen om met hun vragen te wachten totdat meer bekend is vanuit het ministerie van VWS over het concrete verloop van de vaccinatiecampagne.”

Tot die tijd kunnen mensen met hun vragen terecht bij 0800-770 770 7 of www.vragenovercorona.nl . Dit is een landelijk informatienummer waar gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen antwoord geven op coronagerelateerde vragen.

Nieuws

menu