WTC Expo en Thialf zien de agenda alweer leeglopen vanwege gebrek aan duidelijke coronaregels voor evenementen

Friese evenementenlocaties zoals WTC Expo en Thialf staan achter de noodkreet die gisteren op het Malieveld uitgesproken werd. De boodschap, gericht aan politiek en bestuurlijk Den Haag, was: geef ons per direct duidelijkheid over hoe wij verder moeten.

Een groot spandoek op het Malieveld tijdens een manifestatie van de zakelijke evenementenbranche. De organisatoren roepen het kabinet op snel duidelijkheid te geven over de coronamaatregelen.

Een groot spandoek op het Malieveld tijdens een manifestatie van de zakelijke evenementenbranche. De organisatoren roepen het kabinet op snel duidelijkheid te geven over de coronamaatregelen. Foto: ANP

Terwijl voetbalclubs supporters informeren over het stadionbezoek en festivalorganisatoren een lijst met maatregelen hebben gekregen, tast de zakelijke evenementenbranche nog in het duister. Bij WTC Expo in Leeuwarden bleef de evenementenkalender het afgelopen anderhalf jaar al nagenoeg leeg. ,,Maar voor komend najaar en begin 2022 worden ook al evenementen geannuleerd”, zegt Peter Ourensma, directeur WTC Expo.

Nieuws

menu