Waar blijft het beloofde bruggetje naar de nieuwe sporthal van Burgum?

Sporthal Nije Westermar in Burgum.

Sporthal Nije Westermar in Burgum. Foto: Marcel van Kammen

Wanneer komt er nu eindelijk een bruggetje tussen Sporthal De Nije Westermar vanaf de Tuorrebout, wil de VVD in Tytsjerksteradiel weten. Veel kinderen moeten nu over de Elingsloane, waar ook veel auto’s rijden.

Het bruggetje was met toegangspad onderdeel van het oorspronkelijke plan voor de sporthal De Nije Westermar, die werd gebouwd nadat de oude sporthal in oktober 2017 afbrandde. Het toegangspad zou dan achter het appartementencomplex aan de Tuorrebout komen.

Klachten

De huidige situatie waarbij fietsers en voetgangers over de drukke Elingsloane moeten is onveilig volgens de VVD. Ook de PvdA heeft de situatie al een keer eerder ter sprake gebracht en buurtbewoners hebben al verschillende keren over de situatie geklaagd. Ook dorpsbelang roert zich in de kwestie.

Binnen budget

Het antwoord van de gemeente aan de buurtbewoners dat er geen geld is hiervoor, vindt de partij onzin. Op 3 februari 2022 maakte de gemeente namelijk bekend dat de bouw van de sporthal binnen het budget was gebleven en dat de aanbesteding zelfs 110.000 euro lager uitviel dan gedacht.

‘Volgens mij zijn de financiën niet het probleem om de bedoelde toegangsweg en het bruggetje te realiseren’, aldus de VVD-fractie, die hierover vragen heeft gesteld.