Wandelroutes met informatiepanelen en kaartjes moeten toeristen langer in Wijnaldum (en ook in Harlingen) houden

Wijnaldum heeft sinds maandag officieel drie wandelroutes mét informatiepanelen en kaartjes. De Terpen en Wierdenroute, Hichtepuntenroute en Winamer kattenroute moeten toeristen langer vasthouden. ,,In onze dorpsvisie staat dat het hier voor mensen goed toeven moet zijn, daar past ook bij dat toeristen langer blijven hangen.”

Wethouder Paul Schoute van Harlingen onthult het informatiepaneel voor wandelroutes in Wijnaldum.

Wethouder Paul Schoute van Harlingen onthult het informatiepaneel voor wandelroutes in Wijnaldum. Foto: Catrinus van der Veen

Harlinger wethouder Paul Schoute onthulde gisteren de informatiepanelen. Daarbij kreeg hij een flyer overhandigd over de routes door en langs het dorp. De tochtjes laten de wandelaar kennismaken met de geschiedenis. Zo is de al bestaande Terpen en Wierdenroute zes kilometer lang en voert langs de Ried, over de terpen van voorheen. ,,Van die terpen maakt Wijnaldum deel uit. De route voert ook langs de plek waar eerder een fibula (zilveren mantelspeld uit de zevende eeuw, red.) is gevonden”, zegt Bernarda Hinrichs, secretaris van Dorpsbelang Wijnaldum.

Nieuws

menu