Dit artikel is vandaag gratis

Waarom niet even wandelen in je kantoorpauze? Een wandelwedstrijd mét aanwijzing van een kampioen moet kantoormensen in beweging brengen

Campagnemateriaal. Illustratie: Studio Katapult

De Hersenstichting en Wandelnet Nederland beginnen maandag met de zogenoemde Wandelchallenge. Collega’s kunnen in hun pauzes gaan wandelen, de gelopen kilometers in de Ommetje-app invoeren en zo op 7 april wandelkampioen worden.

Het pauzewandelen tijdens de werkdag raakt steeds meer ingeburgerd, mede dankzij de Ommetje-app, gepromoot door neuropsycholoog Erik Scherder. Voor het tweede jaar op rij wordt vanaf maandag 7 maart de Wandelchallenge gehouden. Bedrijven in heel Nederland doen mee. Het bedrijf dat op 7 april de meeste kilometers in de benen heeft, wint een lezing van neuroloog Erik Scherder, die - onder meer - wandelen altijd enthousiast promoot.

Hoogleraar neuropsychologie Scherder: ,,Wandelen tijdens je werk is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je creativiteit en concentratie. Nederlanders zitten het meest van alle Europeanen, gemiddeld negen uur per dag. Met wandelen tijdens je (thuis)werkdag ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit.”

Vorig jaar deden 24.000 personeelsleden van 270 bedrijven mee met de challenge. Steeds meer organisaties roepen hun personeel op om vaker te wandelen tijdens de werkdag, merkt Ankie van Dijk, directeur van Wandelnet. ,,Steeds meer medewerkers hebben een beroep waarbij ze langdurig zitten. Wandelen draagt bij om energiek en gezond te blijven.”

Scherder heeft een videoboodschap voor deelnemers opgenomen. Meer informatie en aanmelden: www.hersenstichting.nl of wandeltijdensjewerkdag.nl .

Nieuws

menu