Sleetjerijden kon nog net in maart, maar verder was vooral de paraplu geen overbodige accessoire in deze natte en sombere lentemaand

Maart begon fris, maar eindigde toch nog zachter dan normaal. De echt mooie voorjaarsdagen waren op een hand te tellen in een natte lentemaand die sinds 2001 niet zo somber is geweest.

In de ochtend van 11 maart lag er op veel plekken sneeuw, maar om ervan te genieten, moest je er op tijd bij zijn. Sophie Legerstee (voor) en Lynn Nagelhout gaan met de slee nog snel even naar beneden voordat de sneeuw helemaal is weggesmolten.

In de ochtend van 11 maart lag er op veel plekken sneeuw, maar om ervan te genieten, moest je er op tijd bij zijn. Sophie Legerstee (voor) en Lynn Nagelhout gaan met de slee nog snel even naar beneden voordat de sneeuw helemaal is weggesmolten. Foto: Niels de Vries

De maand begon vrij zonnig met vorst in de nacht. Het koudst was de eerste nacht van maart, met landinwaarts matige vorst (-5,7 graden in Siegerswoude). De dagen daarna trok het hogedrukgebied bij de Britse eilanden zich terug naar Groenland en met lage druk boven Scandinavië kwam koude, polaire lucht onze kant op gestroomd.