Dit artikel is vandaag gratis

WaterCampus weerspiegeld in het water. Dit najaar grote Europese conferentie in Leeuwarden

De WaterCampus in Leeuwarden tijdens het fraaie weer van 10 januari. Foto: Lodewijk Born

Het fraaie weer van maandag zorgt ervoor dat er strakblauwe luchten zijn. Het gebouw van WaterCampus in Leeuwarden zag je maandag daardoor twee keer, door de weerspiegeling van het water.

In mei hoopt waterinstituut Wetsus, dat gevestigd is in het gebouw, een open dag te houden. Daarnaast staan er nog enkele grote evenementen op het programma in 2022. Zo is er van 21-24 juni een Science Fair in Leeuwarden en van 19-22 september de European Water Technology Week (EWTW 2022) in de Friese hoofdstad.

Het is voor de tweede maal dat dit grote event in Leeuwarden plaatsvindt. Tijdens de European Water Technology Week ontmoeten bedrijfs- en innovatieleiders van bedrijven, universiteiten en overheden elkaar in het innovatieve klimaat van WaterCampus Leeuwarden. In 2018 trok de eerste editie van EWTW meer dan duizend deelnemers uit 38 landen. EWTW 2022 zal onder andere bestaan uit de Global Water Tech Hub Alliance, het Wetsus Congress 2022, een internationaal businessprogramma geïnitieerd door Water Alliance en een vakbeurs.

Vakbeurs

Het gebouw aan de Oostergoweg was destijds een ontwerp van GEAR. Een samenwerkingsverband waarbinnen TWA architecten, AchterboschZantman architecten, Borren Staalenhoef Architecten en Jelle de Jong Architekten (nu J.O.N.G. architecten) het markante gebouw deze vorm gaven. De golvende lijnen doen denken aan water en de gevels refereren aan de boeg van een schip.

Nieuws

menu